1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
85 g kallt smör i tärningar
1 tsk finmalet pomeransskal
1/2 dl kakaopulver
1/2 dl kaffegrädde
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och pomeransskal i en skål. Lägg i smöret. Finfördela med fingertopparna. Vispa ihop grädden, äggulan och vaniljsockret i en annan skål. Häll gräddblandningen över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en deg. Dela degen i sex bitar. Platta ut varje bit och lägg bitarna i en ring i crisppannan. Pensla med mjölk och strö över lite socker. Crispa i 5-10 minuter tills ytan är blank och krackelerad.
tisdag 10 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar