tisdag 10 juni 2008

Fiskfärs med ris och grönsaker

4 portioner

3 dl kokt ris
500 fiskfilé, t ex torsk
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 ägg
2 dl lättcrème fraiche
1 påse (550 g) djupfrysta sommargrönsaker
1 msk potatismjöl
2 krm salt
1 krm peppar
2-3 msk smörgåskaviar
2 msk hackad gräslök


Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken med salt och mald vitpeppar i en matberedare. Tillsätt ägget, 1 dl lätt crème fraiche och potatismjöl. Fördela färsen i 4 mikrosäkra portionsformar. Ställ formarna i en ring i mikrovågsugnen och tillaga på full effekt (max 800 W, 8-10 min.) Låt stå någon min för värmeutjämning. Smaksätt resten av lätt crème fraiche med salt och peppar och gärna smörgåskaviar och hackad gräslök. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

Inga kommentarer: