tisdag 10 juni 2008

Kryddstark fiskfärs

2-3 portioner

300 g koljafilé (eller annan fisk)
1/2 tsk salt
kajennpeppar
citronskal
2 msk potatismjöl
matlagningsgrädde


Tina djupfryst fisk på låg effekt 8-10 min. Vänd blocket ett par gånger under tiden. Skölj färska fiskfiléer och låt dem rinna av väl.

Mal eller finfördela fisken i matberedare. Krydda och blanda i citronskal och potatismjöl, den större mängden till djupfryst fisk. Späd med vispgrädden och rör smeten smidig.

Lägg smeten i en form som rymmer cirka 5 dl och släta till ytan. Täck formen och tillaga på full effekt i 3 min.

Vänd formen 1/2 varv om inte underlaget är roterande. Tillaga sedan på medeleffekt 3-4 min. Låt den därefter stå för värmeutjämning 5 min.

Stjälp upp fiskfärsen och servera den med t ex kokt broccoli och en vit grundsås med räkor, musslor eller hackat, hårdkokt ägg.

Inga kommentarer: