tisdag 3 juni 2008

Äppelspätta

4 portioner

Ingredienser
2 äpplen
1/2 purjolök
2 msk matfett
2 tsk curry
600 g spättafilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk brun farin
4 msk utspädd äpplejuice
1 tsk maizenamjöl

1. Kärna ur och tärna äpplena.

2. Skala och hacka purjolöken.

3. Lägg hälften av äpplena och purjolöken i en mikrougnssäker form. Klicka över hälften av matfettet och curryn.

4. Tillaga på högsta effekt i mikron i 2 minuter. Rör om. Tillaga ytterligare 2 minuter.

5. Salta och peppra fisken. Strö över farinsockret.

6. Rulla ihop fisken och lägg den i mikroformen. Klicka över resten av fettet och curryn. Häll i äpplejuicen blandad med maizenamjölet.

7. Tillaga i övertäckt form på högsta effekt i 4-5 minuter.

8. Häll över resten av lök/äppleblandningen och tillaga i 1-2 minuter.

Inga kommentarer: