tisdag 3 juni 2008

Kycklingklubbor Orange

2 portioner

2 kycklingklubbor
1 msk smör
1,5 msk kinesisk soja
1,5 msk honung
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 krm malen ingefära
2 apelsiner
1,5 dl buljong
0,5 msk potatismjöl

1. Blanda smöret med 0,5 tsk soja, 0,5 msk honung, 0.5 msk apelsinsaft, 0.5 tsk salt och 1 krm ingefära per portion. Smält blandningen i mikrovågsugn i ca 1 min på högsta effekt.

2. Pensla de väl tinade klubborna med blandningen och lägg dem i en form. Tillaga på högsta effekt i 10 min.

3. Häll på vatten så att det täcker botten i formen. Vänd klubborna och tillaga på högsta effekt i ytterligare 5-10 min. Ta upp klubborna och håll dem varma.

4. Vispa ur formen med buljong så att den sammanlagda skyn blir ca 1 dl per portion. Koka upp sky, resten av apelsinsaften, rivet apelsinskal, resten av sojan, honungen och ingefäran. Smaka av med svartpeppar och salt.

5. Rör sedan ut potatismjölet i lite vatten och red av såsen. Smaksätt med salt och peppar. Blanka eventuellt av såsen med lite smör.

Serveringstips:
Servera klubborna varma eller kalla med varm sås, råstekt påtatis, brysselkål, eller blomkål. Garnera gärna med några apelsinskivor.

Inga kommentarer: