tisdag 3 juni 2008

Färsfylld squash

4 Portioner

800 g Squash
2 msk Vatten

Köttfärssås:
2 tsk Olja
1 Gul lök; hackad
1 Vitlöksklyfta
160 g Köttfärs
1 Liten grovriven morot
2 tsk Mjöl
200 g Krossade tomater
1/4 dl Vatten
Oregano
Basilika
1/2 tsk Salt
Peppar
1 tsk Senap: osötad
Riven ost till gratinering

Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur det mjuka i mitten med en sked och hacka det i tärningar. Lägg squashhalvorna med den gröna sidan upp på ett fat och häll på vattnet. Täck fatet och koka squashen på högsta effekt4-5 minuter. Vänd squashhalvorna efter halva tiden.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg hacket tillsammans med oljan i en fom och fräs på högsta effekt i 2 minuter. Rör om. Fördela köttfärsen i mindre bitar över löken. Strö över den grovrivna moroten. Fräs på högsta effekt i 3-4 minuter. Strö över mjölet och tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, kryddorna och senapen. Rör om och täck formen. Koka på högsta effekt i 5-6 minuter. Låt köttfärssåsen stå övertäckt en stund.

Blanda köttfärsen och squashhacket och fyll squashen med detta. Strö över den rivna osten och tillaga på högsta effekt i 4-5 minuter. Låt stå en stund före servering.

Inga kommentarer: