tisdag 3 juni 2008

Kyckling à la Marengo

4 Portioner

1 kg kycklingbitar
1/2 tsk vitpeppar
2 tsk smör
1/2 tsk soja
8 smålökar eller 1 Gul lök
1 burk champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
1 1/2 tsk vetemjöl
1 dl kaffe- eller vispgrädde
2 dl vitt vin
1 tsk citronsaft och salt

Krydda kycklingen med vitpeppar. Lägg smör, soja, lök, champinjoner och vitlök i en form. Kör på full effekt i 4 min - rör om en gång under tiden. Rör i mjöl och späd med grädde, tomatpuré och vin. Blanda väl.
Kör på full effekt i 3 minuter
Lägg i kycklingbitarna och kör på full effekt i 12-15 min. Rör om en gång under tiden
Smaka av såsen med citron och ev. extra salt

Inga kommentarer: