tisdag 3 juni 2008

Fylld paprika med ris och korv

4 Portioner

1 dl kokt ris
1 dl hackad gul lök
400 g krossade tomater
300 g tärnad falukorv
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 krossade vitlöksklyftor
1/2 tärnat äpple
4 paprikor
salt
örtpeppar

GARNERING
Persilja
Timjankvistar

Blanda ris och lök och hälften av de krossade tomaterna. Tillsätt korven, kryddor, vitlök och äppeltärningar. Smaka eventuellt av med mer salt och örtpeppar.
Skär av fästet på paprikorna och gröp ur dem. Skölj dem så att inga kärnor är kvar. Fyll paprikorna med blandningen.
Använd en form med lock som är mikrosäker. Häll resten av de krossade tomaterna i botten på formen. Ställ paprikorna i formen. Täck med locket och kör på full effekt i 10 minuter. Ta av locket och kör ytterligare på full effekt i 5 minuter. Låt formen stå och vila ca 5 minuter före servering. Garnera med persilja och timjankvist.

Inga kommentarer: