tisdag 3 juni 2008

Grönsakssoppa

2 Portioner


BASSOPPA

2 Potatisar; skalade o tärnade
1 Gul lök; finhackad
5 dl Grönsaksbuljong

SPENATVARIANT
125 g Spenat (grönkål eller nässlor går också bra)
Körvel

ROTSAKSVARIANT
1 Morot
1 Bit rotselleri
Timjan

TOMATVARIANT
Persilja
Gräslök
2 Tomater
Basilika

Gör bassoppan först:
Häll hälften av buljongen i en stork skål, tillsätt potatis och lök. Täck. Koka på full effekt i ca 8 minuter. Rör om och späd med resten av buljongen.

Variera soppan genom att tillsätta någon av smakvarianterna. Lägg i grönsakerna, täck skålen och koka på full effekt 5-8 minuter. Låt stå några minuter innan den serveras.

Om man vill ha en slätare soppa kan man mixa soppan eller finfördela den med matberedare.

Inga kommentarer: