4 Portioner
450 g Skinka eller magert bogfläsk
2 dl Torr Cider
1/2 dl Soja
1/2 ts Vitlök, torkad, finhackad
1/2 ts Ingefära
1 ts Curry
1 tb Vinäger
1 1/2 tb Vetemjöl
3 dl Purjolök, finstrimmlad
1 dl Paprika, röd, tärnad
Skär köttet i smala strimmlor och lägg i en mikrosäker form.
Blanda samman marinaden: Cider, Soja, Vitlök, Ingefära, Curry och Vinäger. Och häll över. Rör om och låt det stå ca 30 minuter.
Strö över mjölet, rör om och tillaga under lock på full effekt ca 8 minuter. Blanda ner purjolök och paprika och tillaga ytterligare 4 minuter under lock. Grönsakerna skall vara lite knapriga och köttet mört.
tisdag 3 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar