tisdag 10 juni 2008

Kycklinglår med paprika

1 portion

1 paprika,
2 lökar
2 tsk olja
1 msk vinäger
3 tsk tomatketchup
2 tsk honung
1 kycklinglår
salt och peppar
paprikapulver
6 msk kokt ris
2 msk buljong


Kärna ur paprikan, slökarna och skär dessa i mindre bitar. Blanda olja, vinäger, tomatketchup och honung. Lägg i grönsakerna och täck över.

Dra skinnet från kycklinglåret. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lägg låret på en tallrik tillsammans med ris och häll över buljongen. Täck över med mikrougnsfilm.

Koka grönsakerna 1 minut i 700 watt. Ställ in tallriken med kycklingen och koka vidare i 5 minuter. Rör om två gånger under tiden.


Smaka eventuellt av grönsakerna med ytterligare lite salt, peppar och vinäger. Servera på tallriken med kycklinglåret.

Inga kommentarer: