tisdag 3 juni 2008

Rimmad julskinka

1,6-2 kg rimmad benfri skinka
1,5 l vatten
kryddpepparkorn, lagerblad

Griljering:
1 äggvita
1 msk söt senap
2 msk fransk senap
1 tsk socker
3 msk ströbröd

Låt nätet sitta kvar och spola skinkan en stund i rinnande, kallt vatten eller vattenlägg den någon timme i kallt vatten.
Mikra vattnet till kokpunkten i en mikrosäker form som rymmer minst tre liter, läge 850 W i cirka 15 minuter.
Stick in en mikroanpassad köttermometer i skinkan så att termometerspetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Lägg skinkan med svålen uppåt i det kokande vattnet. Mikra skinkan på hög effekt (850 W) i 30 minuter. Fortsätt att mikra skinkan på lägre effekt (500 W) i 30 minuter. Termometern ska visa 65 grader. Lägg till tid om det behövs. Låt skinkan värmeutjämna under lock i spadet cirka 20 minuter.
Ta upp skinkan och kyl spadet till dopp i grytan. Ta bort nätet och svålen och griljera skinkan.
Blanda ingredienserna utom ströbrödet och bred ut röran över skinkans ovansida. Strö över ströbrödet. Grilla några minuter i mikron om den har grill, eller sätt skinkan i vanliga ugnen på 200 grader cirka 15 minuter. Skinkan ska ha gyllene färg.

Inga kommentarer: